Vloeren

Heeft u er ooit bij stilgestaan hoe alles bepalend vloerbedekking is voor de sfeer, warmtecomfort en het gebruik van een ruimte? Bij Binnenhuis Scheltinga in Baarn adviseren we u graag over de keuze van uw vloeren. Een nieuwe vloer is vaak een investering voor langere tijd. Daar wilt u dan ook optimaal van blijven genieten.

Welke vloer heeft uw voorkeur?

Ter inspiratie vindt u op deze pagina u alle type vloeren die we bij Binnenhuis Scheltinga leveren. Komt u gerust langs in onze woonwinkel in Baarn met uw vragen.

Tapijt
Carpet
PVC- en Vinyl-vloeren
Laminaat
Marmoleum
Parket

vloeren advies en service

Vloeren Advies & Service

Wij leveren uw vloeren inclusief:
– Advies aan huis of op kantoor.
– Inmeten.
– Offerte.
– Vakkundig gelegd.

Inclusief advies aan huis of op kantoor betekent dat we samen met u speciaal aandacht besteden aan Toepassing, Techniek, Kleuren en Materialen. Precies zoals u dat wenst. En altijd passend bij nieuwe of bestaande raambekleding, meubels en gordijnen .

mflor vloeren
novilon vloeren
quick-step vloeren
tfd vloeren
tretford vloeren
van besouw vloeren
yunieq vloeren
parade vloeren
mflor vloeren
quick-step vloeren
tfd vloeren
tretford vloeren
van besouw vloeren
parade vloeren
tapijt

Tapijt – Behaaglijk warm en comfortabel

Een woonkamer of kantoor met tapijt straalt warmte en sfeer uit. Dat voelt u zodra u een ruimte binnengaat. Of als u het bed uitstapt en in de slaapkamer het zachte tapijt de blote voeten voelt strelen. Tapijt biedt letterlijk meer comfort en welbehagen. Door de enorme keuze aan kleuren, dessins, materialen en weefmethoden laat tapijt zich heel goed combineren met uw interieur en geeft het altijd een extra.

Geluiddempend tapijt

In een ruimte met harde vloeren kan het nogal lawaaiig zijn als mensen praten, lopen, de TV of radio aanstaat. Veel mensen ervaren dit als onaangenaam. Om nog maar niet te spreken van contactgeluiden in een flat of appartement. U hoort de buren letterlijk in hun woonkamer rondlopen. Wilt u dit niet? Overweeg dan een goed geluiddempend tapijt in uw woning. Tapijt vezels absorberen het omgevings- en contactgeluid. Des te dikker het tapijt, des te groter de isolatie van geluid.

Tapijt óók in combinatie met vloerverwarming

Heeft u vloerverwarming in de woonkamer? Ook dan is tapijt nog steeds een goede keuze. Belangrijk is dan wel dat u een tapijt laat leggen dat de warme van de vloer doorlaat. Deze warmtedoorlaatbaarheid wordt uitgedrukt in een zogenaamde Rc-waarde. Ook is het belangrijk dat de juiste lijmsoort wordt gebruikt die bestand is tegen de warmtestraling van de vloerverwarming. Bij Binnenhuis Scheltinga adviseren we u hierover graag.

Tapijt is warmte-isolerend en geeft een lagere energierekening

Tapijt straalt niet alleen het gevoel van warmte uit. Tapijt voelt ook letterlijk warmer aan dan de koude harde ondervloer. Dankzij de isolerende werking van tapijt kunt u heerlijk op blote voeten door uw huis lopen. Vaak wordt tapijt gecombineerd met een extra isolerend ondertapijt. Dit zorgt voor een nog betere warmte isolatie die een energiebesparing kan opleveren van 4% tot zelfs 10% in strenge winters.

Extra veiligheid met tapijt in uw woning

Uitglijden op een tapijt zal veel minder snel gebeuren dan op een harde gladde vloer. De stroefheid van tapijt maakt het risico op vallen een stuk kleiner. Stel dat u toch valt, dan is de kans op verwondingen kleiner. Zeker als het tapijt is voorzien van een ondertapijt. De stroeve, zachte en verende eigenschappen van tapijt maken woning veiliger.

Carpet

Een carpet als wooneiland maakt uw zithoek compleet. Het ideale interieur is persoonlijk en één geheel. Carpetten kunnen voor u gemaakt worden in een grote variëteit kwaliteiten en in ieder formaat. Zo heeft u volledige controle over het oppervlak en de uitstraling van uw zithoek en past een carpet altijd.
Door een juist advies over structuren, materialen, kleuren en maten wordt uw zithoek of eetkamer een echte eenheid! Kom langs voor inspirerende ideeën en voorbeelden.

pvc en vinyl vloeren

Ook met vloerverwarming

In een ruimte met vloerverwarming kunt u heel goed een PVC of een Vinyl vloer laten leggen. PVC heeft als eigenschap dat het de warmte goed doorlaat. Bij Vinyl-vloeren hangt dit sterk af van de dikte van het Vinyl.

Duurzaam

PVC-vloeren hebben een lange levensduur. De Polyurethaan PU-toplaag geeft de PVC-vloer een sterke slijtlaag. Met Vinyl-vloeren ligt dit anders. Het materiaal is vaak zachter dan PVC en de dikte en kwaliteit van de slijtlaag kan sterk verschillen. Ook blijven afdrukken van meubel poten lang zichtbaar in de vloer. Laat u daarom goed adviseren over de toepassing van een Vinyl-vloer als u die lang mooi en sterk wilt houden.

Eenvoudig onderhoud

Het onderhoud van een Vinyl en een PVC vloer is zeer eenvoudig. Stofzuigen en af en toe dweilen is voldoende om uw nieuwe vloer schoon te maken en in goede staat te houden. PVC en Vinyl zijn heel goed bestand tegen vocht.

Marmoleum vloeren

Marmoleum vloeren

Marmoleum is de merknaam van fabrikant Forbo voor een Linoneum-vloer. Met Marmoleum heeft u de natuurlijk letterlijk bij u op de vloer. Marmoleum vloeren bestaan voor 97% uit natuurlijke materialen. Lijnzaakolie is het hoofdbestanddeel van Marmoleum. Daarnaast worden hars, houtmeel, kalksteen, pigmenten, jute en lak toegevoegd. Bovendien worden alle grondstoffen door fabrikant Forbo biologisch en duurzaam geteeld.

Sterk, slijtvast en hygiënisch

Dagelijks zet u heel wat voetstappen op uw vloer. Met Marmoleum heeft u een vloer die er altijd als nieuw uitziet. Bovendien is Marmoleum zeer goed schoon te maken. Om die reden wordt Marmoleum ook vaak toegepast op scholen, kantoren en zelfs ziekenhuizen.

Laminaat vloeren

Laminaat vloeren

Laminaat is de kunststofversie van een houten parketvloer en biedt u veel voordelen als het gaat om onderhoud, slijtvastheid en motieven. De Quick-Step laminaatvloeren die u bij Binnenhuis Scheltinga vindt gaan zeer lang mee. Quick-Step geeft u zelfs 25 jaar garantie.
Met Laminaat haalt u een slijtvaste en watervaste vloer in huis die bescherming biedt tegen vlekken, schokken, krassen, schroeiplekken en huishoudelijke chemische producten.

parketvloeren

Parket vloeren

Met parket haal je de natuur in huis. Binnenhuis Scheltinga werkt met parket van Quick-Step. Deze fabrikant produceert ecologisch verantwoord parket en staat er voor in dat de benodigde lijm, vernis en olie voldoen aan de strengste internationale emissienormen.

Zodra de nieuwe parketvloer gelegd is kunt u er direct van genieten. Alle vloeren zijn vooraf in de fabriek met zeven lagen uv-geharde vernis of 2 lagen hoogwaardige gemodificeerde olie.

7-lagen parket

Parketvloeren van Quick-Step zijn houten vloeren die bestaan uit drie lagen massief hout en voorzien zijn van een beschermende afwerking. De afwerkingslaag zorgt er voor dat de parketvloer die zorgt dat je vloer vlot schoon te maken is en bescherming biedt tegen slijtage, krassen en vlekken.

De bovenlaag is van massief hout en geeft kleur en structuur aan het parket. De kernlaag geeft het parket stabiliteit en duurzaamheid en bestaat uit sparrenhout, hevea of HDF. Tot slot de onderste ruglaag van fineer in sparren- of dennenhout. Samen met de andere lagen voorkomt de ruglaat dat de parketdelen vervormen of kromtrekken.