Gordijnen op maat

Nieuwe gordijnen voor in de woonkamer, slaapkamer of babykamer op maat laten maken? Binnenhuis Scheltinga in Baarn helpt u kiezen, maakt uw gordijnen op maat en hangt ze nauwkeurig bij u op.

Weet u de kleur al?
De juiste kleur kiezen is niet altijd even makkelijk. U heeft misschien al een duidelijk beeld voor ogen of wilt juist inspiratie opdoen. In de woonwinkel van Binnenhuis Scheltinga kunt u aan de hand van stalen uw keuze bepalen. Van de meeste gordijnstoffen zijn stalen beschikbaar die u mee naar huis kunt nemen.

Welke gordijnen zoekt u?

De keuze aan gordijnen, kleuren en uitvoeringen is groot. Weet u wat u zoekt? Spring dan direct naar het soort gordijnen van uw keuze of laat u inspireren door de vele mogelijkheden.
Overgordijnen
In-Between gordijnen
Vitrage
Verduisterende gordijnen
Wave gordijnen

gordijnen op maat baarn

Gordijnen Advies & Service

Wij leveren uw gordijnen inclusief:
– Advies aan huis of op kantoor.
– Inmeten.
– Offerte.
– Gespecialiseerde montage aan huis.

Inclusief advies aan huis of op kantoor betekent dat we samen met u speciaal aandacht besteden aan Toepassing, Techniek, Kleuren en Materialen. Precies zoals u dat wenst. En altijd passend bij nieuwe of bestaande raambekleding, meubels en vloerbedekking.

Gordijn merken

Binnenhuis Scheltinga is officieel verkooppunt voor de volgende gordijn merken. Jab   Kendix   Kobe   Christian Fischbacher   De Ploeg   Chivasso   Eijffinger.

christian fischbacher gordijnen
de ploeg gordijnen
eijffinger gordijnen
jab gordijnen
kendix gordijnen
gordijnen baarn

Overgordijnen op maat gemonteerd

Overgordijnen geven uw woonkamer of slaapkamer extra sfeer en zijn zeer functioneel. Goede overgordijnen laten nauwelijks of geen licht van buiten door en voorkomen dat voorbijgangers ’s-avonds direct uw woonkamer in kijken. Wist u dat ze ook zorgen voor een extra isolatie? In de winter blijft de warmte binnen en zomers wordt fel zonlicht en warmte geweerd.

Overgordijnen waarmee u eindeloos kunt variëren

De keuze binnen het assortiment van overgordijnen is eindeloos. In onze winkel kunt u op uw gemak kiezen uit het ruime aanbod kleuren, designs en stofsoorten. Welke stof heeft uw voorkeur? Linnen of zijde? Of kiest u katoenen of juist polyether overgordijnen? Komt u er niet helemaal uit? Dan helpen we u natuurlijk graag.

In-Between gordijnen

In between gordijnen hangt u op als enkel gordijn. En inderdaad, in-betweens zitten wat betreft de dikte van de stof precies tussen overgordijnen en vitrage in. De in-betweens zijn dunner en geven meer privacy dan vitrage.

Kiest u voor in-betweens dan heeft u volop keuze in motieven, dessins en kleuren.
De in-between gordijnen worden altijd kamerhoog voor u op maat gemaakt en voorzien van een loodveter. Kamerhoogte is tussen de 280 en 320 centimeter. Ook als uw plafond hoger is dan 320 centimeter, dan is het mogelijk om uw in-betweens mooi op maat bij u op te hangen.

In-betweens worden ook vaak gecombineerd met vouwgordijnen. Zo heeft u overdag privacy en voldoende daglicht en kunt u in de avond uw vouwgordijn laten zakken.

Vitrage

Vitrage zijn transparante gordijnen die veel daglicht doorlaten. Toch kijk je er niet doorheen als ze overdag dicht zijn. Is de verlichting in de woonkamer ’s-Avonds aan, dan zien voorbijgangers met In-Between gordijnen alleen schaduwen. Vitrage en In-Between gordijnen geven de woonkamer extra sfeer en dempt het geluid in kamers met een harde vloer.

Vaak wordt vitrage gecombineerd met overgordijnen of andere raambekleding. Vitrage hangt dichtbij de ramen en de overgordijnen hangen daar dan weer voor. Of je draait het juist om! Het samenspel tussen vitrage en overgordijnen geeft de woonkamer extra sfeer. Meest populair zijn vitrages in het wit of naturel kleuren. Vanzelfsprekend zijn andere kleuren en dessins ook mogelijk.
Groot voordeel van vitrages is dat u ze eenvoudig kunt reinigen. Meestal worden polyether-garens gebruikt.

Verduisterende gordijnen

Ideaal voor de slaapkamer; verduisterende gordijnen die het licht buiten houden. Vooral kinderkamers worden vaak verduisterd met stoffen die het avond of ochtendlicht tegen houden.
Verduisterende gordijnen bestaan meestal uit twee lagen stof. De mooie voorzijde gevoerd met een verduisterende stof. Een andere uitvoering is het verduisteringsgordijn waar een zwarte draad is doorgeweven in de stof.

Extra isolatie in winter en zomer

Een bijkomend voordeel van verduisterende gordijnen is de isolerende werking. In de winter houden ze kou buiten en in de zomer de koelte in de slaapkamer.

Wave gordijnen

Wave gordijnen

Wave gordijnen maak je. Door uw gordijnen in ons naaiatelier op een speciale manier te confectioneren en bij u thuis of op kantoor te monteren ontstaat de bekende golvende Wave-vorm. Dat kan met vrijwel elke gordijnstof van uw keuze.