Riva 1920 – Italiaanse design meubels

Riva 1920 is een Italiaans familiebedrijf dat sinds 1920 hoogwaardig massief houten meubels maakt. De twee broers Maurizio en Davide Riva kiezen uitsluitend duurzaam hout met FSC-keurmerk.

De laatste decennia werken de broers samen met kinderen uit de Riva familie en tientallen befaamde meubel ontwerpers die de filosofie van Riva 1920 een warm hart toedragen en de meest exclusieve Italiaanse design meubels ontwerpen. De meubels waaronder eettafels en kasten worden vervolgens in Italië met de hand gemaakt.

riva 1920 logo

Binnenhuis Scheltinga is Riva 1920 dealer in Nederland

Sinds jaren werken Robert en José van Binnenhuis Scheltinga in Baarn samen met Riva 1920. Het spectaculaire design en gebruik van eeuwenoud hout spreekt meerdere klanten zeer aan. Regelmatig ontmoeten we vertegenwoordigers bij de fabriek of op internationale beurzen. Dat Robert vloeiend Italiaans spreekt is een groot voordeel en garandeert een goede samenwerking met deze bijzondere Italiaanse meubelmakers.

Heeft u een vraag over Riva 1920?

Heeft u een vraag over dit bijzonder stoere Italiaanse meubelmerk? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Dat kan per telefoon, e-mail of een bezoek aan onze Baarnse woonwinkel.

Riva 1920 tafels, kasten en meer…

In Nederland kennen we Riva 1920 vooral van de massieve eetkamertafels en boekenkasten. Maar Riva staat voor veel meer. Denk bijvoorbeeld aan nachtkastjes, dressoirs, keukens, bedden, boekenkasten, banken, fauteuils, stoelen, krukken, schrijftafel, tafels, kleine tafels en vitrinekasten. Italiaans meubel design met respect voor hoogwaardig en duurzaam massief hout.

Eeuwenoud hout

Bekend is Riva 1920 om het gebruik van het hout van de allergrootste bomen ter wereld, de Kauri bomen in Nieuw Zeeland. Maar kappen van de beschermde Kauri bomen is verboden. Daarom wordt het hout opgegraven uit moerassen. Als gevolg van enorme rampen in de regio Oceanië raakten de Kauri bomen bedolven onder de modder en liggen daar tot wel 50.000 jaar zonder dat het hout versteend of ontbonden is. Mooi voorbeeld is de Riva Kauri tafel.