Verlichting met design lampen

De juiste verlichting thuis of op kantoor is allesbepalend voor de sfeer van uw interieur. U kunt er een interieur statement mee maken of er juist voor kiezen om onopvallend uw interieur te verlichten. Bij Binnenhuis Scheltinga weten we veel, heel veel over verlichting. Juist omdat dit zo bepalend is voor uw woongenot. Bovendien laat de juiste verlichting uw meubels, gordijnen, raambekleding en vloer nog meer tot zijn recht komen zodra het donker wordt. We vertegenwoordigen bekende en minder bekende merken uit o.a. Nederland en Italië.

Welke verlichting heeft uw voorkeur?

Ter inspiratie vindt u op deze pagina u alle soorten verlichting die we bij Binnenhuis Scheltinga leveren. Komt u gerust langs in onze woonwinkel in Baarn met uw vragen over uw verlichting.

Hanglampen
Vloerlampen
Tafellampen
Wandlampen
Bureaulampen
Spots

verlichting advies en service

Verlichting Advies & Service

Wij leveren uw verlichting inclusief:
– Advies aan huis of op kantoor.
– Inmeten.
– Offerte.
– Vakkundige montage.

Inclusief advies aan huis of op kantoor betekent dat we samen met u speciaal aandacht besteden aan Toepassing, Techniek, Kleuren en Materialen. Precies zoals u dat wenst. En altijd passend bij nieuwe of bestaande raambekleding, meubels en gordijnen .

Nederlands en Italiaans licht design

Bij Binnenhuis Scheltinga werken we veel met de design lampen van Nederlandse en Italiaanse lamp designers. Bijvoorbeeld van Hollands licht, Debsch, Leucos, Lumina, Prandina, Santa & Cole, Vibia en Wever & Ducré. Stuk voor stuk unieke ontwerpen gemaakt van materialen als glas, metaal, beton, hout of kunststof.

wever & ducre design lampen
hollands licht design lampen
leucos design lampen
lumina design lampen
wever & ducre design lampen
prandina design lampen
vibia design lampen
hanglampen

Hanglampen

Een prachtige hanglamp boven de eettafel, in de woonkamer of op de slaapkamer is een stralend middelpunt. Behalve dat een hanglamp functioneel licht moet geven, zegt het veel over uw smaak, stijl en persoonlijkheid. De juiste hanglamp kiezen is voor veel mensen lastig. Bij Binnenhuis Scheltinga in Baarn adviseren we u graag bij uw keuze. Kom vrijblijvend langs en maak uw wensen en eisen die kenbaar.

De hoogte van uw hanglamp

‘Hoe hoog moet een hanglamp hangen?’
Het is één van de meest gestelde vragen over hanglampen. Vanzelfsprekend wil je elkaar aan de eettafel in de ogen kijken en niet gestoord worden door een lamp. Tegelijkertijd moet de hanglamp de hele tafel verlichten, zonder dat u vanonder in de lamp kijkt. De meeste hanglampen hangen daarom ca. 75 centimeter boven de eettafel. De hoogte van de hanglamp ergens anders in huis is sterk afhankelijk van uw interieur en de locatie. Dit stemmen we samen met u af. Het werkelijke resultaat bereiken we in de praktijk op het moment dat we de hanglamp bij u komen ophangen. Precisiewerk.

vloerlampen

Vloerlampen

Vloerlampen zijn staande lampen met een voet en zijn op veel plaatsen in huis of op kantoor inzetbaar. Én ze zijn heel makkelijk te plaatsen. Een kwestie van neerzetten. Juist daarom ziet u in elke woonkamer vaak één of meerdere vloerlampen staan. Met de ruime keuze aan design en industriële vloerlampen vindt u altijd een vloerlamp die past bij uw interieurstijl. Kom gerust eens langs in onze winkel in Baarn als u op zoek bent naar een nieuwe vloerlamp.

tafellamp

Tafellampen

Tafellampen zijn de oplossing voor ongezellige donkere hoekjes of zitgedeeltes waar u te weinig licht heeft om te lezen. Juist omdat tafellampen in diverse groottes, hoogtes, vormen en stijlen te koop zijn, is er altijd een tafellamp dat past bij uw woonstijl. Van een onopvallend tafellampje op een bijzettafel tot een prachtig uniek ontwerp op de salontafel dat sierlijk straalt in uw woonkamer of naast uw bed op de slaapkamer. Tegenwoordig is de verstelbare lamp helemaal in. Strak vormgegeven met metaal of hout. Of wat denkt u van een moderne glazen vaaslamp van geblazen glas.

wandlampen

Wandlampen

Wandlampen zijn weer helemaal terug. Wandspots, schaarlampen of wandlampjes zijn ideaal voor het uitlichten van waardevolle en dierbare blikvangers in huis. Of als wandleeslamp naast uw bed. Hiermee geeft u snel een persoonlijke touch aan uw interieur. Qua stijl is er volop keuzes uit industriële wandlampen, moderne wandlampen of klassieke wandlampen. Er zijn zelfs wandlampen zonder snoer.

bureaulampen

Bureaulampen

Werken met goed zicht en alle ruimte op uw bureau. Dat is de meest praktische functie van een bureaulamp. Een goede bureaulamp vergroot uw productiviteit en het design geeft uw bureau de uitstraling die u wenst. De verstelbare bureaulamp is ideaal om het licht boven uw bureau zo te richten zoals u dat op dat moment nodig heeft. Natuurlijk past een bureaulamp ook op andere plekken in huis of op kantoor waar u goed licht nodig heeft om uw werk te doen.

spots

Spots aan plafond, wand of in de vloer

Plafondspots, wandspots of vloerspots zijn thuis en op kantoor multifunctioneel toepasbaar. Overdag ziet u ze vrijwel niet. Zodra de spots aangaan komt de ruimte tot leven en ontstaat een nieuwe sfeer. De meeste spots zijn verstelbaar zodat het licht precies gericht kan worden. Bijvoorbeeld een kast in de woonkamer. In elke ruimte kunt u spots gebruiken. In keuken, woonkamer, boven de kledingkast op de slaapkamer, in de gang of langs de trap. Het is raadzaam om eerst een lichtplan te maken voordat u spots laat aanleggen. We helpen u hier graag bij.

Lichtplan laten maken

Een lichtplan is het ideale hulpmiddel als u besluit een ruimte in uw huis of kantoor opnieuw te verlichten. Het klinkt misschien wat overdreven als u vooral nu op zoek bent naar bijvoorbeeld een hanglamp voor boven de eettafel. Maar zodra u uw wensen en eisen nader bekijkt, komt een combinatie van twee of meer soorten verlichting misschien meer overeen met uw wensen voor meer functionaliteit tijdens uw werk aan tafel en sfeer tijdens een diner op een donkere winteravond.

Met een lichtplan doet u nieuwe inspiratie en ontdekt u de ideale oplossing voor uw verlichting. Het team van Binnenhuis Scheltinga in Baarn helpt u hier bij. Maakt u alvast een afspraak.